vrijdag 24 september 2010

Premiere: Cosa Voglio Di Piu

Anna heeft haar zaakjes voor elkaar. Ze heeft een stabiele relatie met een lieve man met wie ze op het punt staat een gezin te beginnen, ze heeft leuke vrienden en een leuke baan bij een verzekeringsbedrijfje. Domenico is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt bij een cateraar. Anna en Domenico komen met kort elkaar in contact op een borrel bij Anna op kantoor. Bij een volgende vluchtige ontmoeting ontstaat een klik. Hoewel geen van beide er naar op zoek is slaat de lust toe. Lust wordt passie, passie wordt verliefdheid en verliefdheid wordt verwarring.

Wat wil ik nog meer?
Cosa volglio di piu is een film die je meeneemt in de emoties van twee mensen die niet weten wat ze overkomt en op zoek gaan naar de beste manier om met deze emoties om te gaan. Beide worden onverwacht geconfronteerd met de vraag: Wat wil ik nog meer? Hoewel beide hoofdpersonen hun partners en familie vreselijk pijn doen met hun overspel, krijgt de kijker toch een gevoel van sympathie voor de twee. Dat is een compliment aan Alba Rohrwacher en Pierfrancesco Favino, twee van de grootste talenten van het Italiaanse witte doek van dit moment, die hun rollen zeer overtuigend neerzetten en enkele zeer gepassioneerde scenes geloofwaardig spelen.

Een groot actrice
Alba Rohrwacher (1979) is pas sinds 2004 actrice maar heeft al een indrukwekkend lijst films op haar naam staan waaronder Caos Calmo en de prachtige hoofdrol in Il Papa di Giovanna. Vorig jaar nog werd zij uitgeroepen als een van de shooting stars in de filmwereld. Eind van dit jaar zal ze te zien zijn in de lang verwachte verfilming van De Eenzaamheid van de Priemgetallen naar de internationale bestseller van Paolo Giordano.

Een groot acteur
Pierfrancesco Favino (1969) draait al wat langer meer. Hij speelde al in meer dan 50 tv series en films waaronder La Sconociuta en zijn memorabele rol in Romanza Criminale. De laatste jaren timmert hij internationaal aan de weg zoals in Angels & Demons, Narnia, Night at the museum, maar krijgt hij in Italie ook steeds betere en grotere rollen.

De Soldini clan
Regisseur van de film is Silvio Soldini (1958). Soldini heeft al een behoorlijke lijst mooie films op zijn naam staan. Voor deze films gebruikt hij regelmatig dezelfde acteurs en actrices. Zo zie je ook in deze films veel bekende gezichten die je wellicht kent uit zijn eerdere films, Pane e Tulipani, Agata e la Tempesta en Giorni e Nuvole. Ook de thema's van de films hebben een overeenkomst. Die van een zoektocht in het leven door gewone mensen zoals jij en ik.

Volwassen film
Complimenten ook aan de producenten, die er evengoed een mierzoete, wegwerp romantische komedie van hadden kunnen maken zoals ze zo vaak uit Hollywood komen. Cosa voglio di piu is echter een volwassen, serieuze film geworden met hier en daar ruimte voor een glimlach en die na het zien nog dagen in je achterhoofd blijft rondzingen.

Cosa voglio di piu is vanaf 7 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Voor Italiaanse films op dvd zoals Pane e Tulipani kun je natuurlijk altijd terecht bij onze webshop Italia 365 Bottega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten