dinsdag 16 augustus 2011

Waar gaan we eten in ... Siena (Toscane)

In Siena is het niet moeilijk om een restaurant te vinden. Italia 365 probeert echter altijd de speciale plekjes te vinden die er in de meeste Italiaanse steden vaak zijn. La Taverna di San Giuseppe is er zo een.

James Bond komt langs
Ongemerkt heb je dit enigszins verstopte restaurant misschien al eens gezien, ook al ben je nog nooit in Siena geweest. James Bond rijdt er in zijn meest recente film Quantum of Solace namelijk vlak langs als hij na een spectaculaire achtervolging aan de oevers van het Gardameer uiteindelijk in Siena aankomt. Hij rijdt met zijn Aston Martin onder een poort door waarbij hij vervolgens aan zijn linkerhand La Taverna di San Giuseppe passeert.

Hoofdrol voor de klant
De eigenaar en eigenares en ook het personeel lijken net als de acteurs en actrices uit James Bond films geselecteerd op hun uiterlijk. Met name eigenaar Marco Neri heeft een markant gezicht met een typisch Toscaans profiel, en het is vrijwel onmogelijk je ogen van hem af te houden voor zowel de dames als de heren. Maar ook de eigenares Lorella is allercharmantst. Dat niet alleen het uiterlijk goed voor elkaar is blijkt vooral ook uit de manier waarop de gasten in de watten worden gelegd. Zodra de dames hun tas op de grond zetten snelt Marco bijvoorbeeld te hulp met een ministoeltje om de tas op te zetten. En bij het verplaatsen van tafels gaan ze letterlijk op de stoel van de klant zitten om te kunnen kijken of de tafel niet wiebelt.

Perfecte omstandigheden
Onder deze omstandigheden ligt het misschien wel voor de hand dat zowel de wijnkaart als het menu ook prima voor elkaar zijn. Ons favoriete gerecht is de Tagliata di Manzo al Tartufo die Marco na het serveren door zijn collega's kieskeurig bekijkt en indien nodig voorziet van nog wat extra truffel die hij er aan tafel theatraal voor je bij raspt. En als het niet al te druk is zijn ze graag bereid je hun kelder te laten bekijken onder het gewelfde restaurant. De perfecte omstandigheden om hun heerlijke kazen en wijnen te bewaren of voor een proeverij.

Zomer's is het aan te bevelen te voren te reserveren want het is ook onder de Sienezen een populair restaurant. Een avondje La Taverna di San Giuseppe is niet goedkoop maar een absolute lust voor het oog en voor de smaakpapillen.

La Taverna di San Giuseppe is te vinden in Siena, Via Giovanni Dupre 132 op ca. 400 meter afstand van de Piazza del Campo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten