donderdag 29 september 2011

Terraferma: Italiaanse Oscar inzending

De Italiaanse film Terraferma zal Italië vertegenwoordigen als inzending voor de eerst volgende Oscars als 'beste buitenlandse film'.

Terraferma troeft grote namen af
De film van regisseur Emanuele Crialese gooide recentelijk nog hoge ogen op het filmfestival van Venetië waar het onder meer films van grote namen als Habemus Papam van Nanni Moretti en Vallanzasca van Michele Placido achter zich liet. Of Terraferma ook daadwerkelijk op de shortlist van 25 films zal komen wordt 25 januari 2012 bekend. Een van de vele concurrenten zal de Nederlandse film Sonny Boy zijn. De Oscar ceremonie zal 26 februari 2012 in Los Angeles worden gehouden.

Actueel thema
Terraferma is een Italiaanse film over een Siciliaanse familie op het eiland Linosa en de invloed op hun leven van illegale immigranten. In de hoofdrollen onder meer Beppe Fiorello, uit Baaria en The Talented Mr. Ripley, en Claudio Santamaria die je mogelijk kent van zijn rol in de speelfilm Romanzo Criminale, de James Bond film Casino Royale en Baciami Ancora.

Kind van de zee
Regisseur Emanuele Crialese is geboren in Rome maar heeft Siciliaanse familie. Dat verklaart waarschijnlijk de invloed van de zee in zijn werk. Eerder regisseerde en schreef hij films als Nuovomondo en Respiro. Italiaanse films waarin de zee ook een prominente rol speelt.

Bekijk hier de Italiaanse trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten