zondag 11 november 2012

Napolitaanse pizza in hartje Toscane

Pizza werd al in de 17e eeuw door de arme boerenbevolking van Napels gebakken en gegeten. De pizza is inmiddels echter uitgegroeid tot een van de wereldwijd meest gegeten en gewaardeerde Italiaanse specialiteiten.

Hierdoor bestaan er ook miljoenen varianten en uitvoeringen. Maar de enige echte pizza is en blijft natuurlijk de Napolitaanse. Dat je daarvoor echt niet perse naar Napoli hoeft te gaan, bewijst pizzeria Pummaro in Pienza.

Eigenaar Maurizio Abbate, zelf geboren onder de rook van Napels, opende vorig jaar zijn pizzeria Pummaro in de parel van Toscane, Pienza. Het is hem en zijn meester pizzabakker Luca gelukt de enige echte Napolitaanse pizzabodem te combineren met de lekkerste ingredienten die Toscane rijk is, zoals bijvoorbeeld de pecorino en peconzola van Silvana Cugusi.

Ben je dus in Pienza, let dan goed op want de pizzeria is maar klein en zit in een klein zijstraatje van de Corso Il Rossellino. Maar klein is in dit geval absoluut fijn! Pummaro is te vinden in de Via Del Giglio 4, Pienza. Onze favoriet: de Pizza Rossellino!

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten