vrijdag 2 november 2012

Waar gaan we eten in ... Pienza (Toscane)

Tip van Italia 365
Italia 365 is dol op lekker, en bij voorkeur, Italiaans eten. Waar we gaan eten hangt voor ons niet af van Michelin sterren of top 50-vermeldingen, maar vooral of we ons ergens thuis voelen. Italia 365 tipt je graag op haar favoriete restaurants in verschillende steden van Italië. Gewoon omdat wij ze leuk, lekker en gezellig vinden. We beginnen vandaag meteen met onze topfavoriet: La Terrazza del Chiostro in Pienza.

Verslavend lekker eten in het oude klooster
In het kleine maar prachtige Toscaanse dorpje Pienza, verscholen achterin de tuin van het oude klooster, nu het zeer aangename hotel Relais Il Chiostro di Pienza, ligt restaurant La Terrazza del Chiostro. Bij toeval raakte wij ooit verzeild in Pienza en in dit hotel. Nog niet bekend met de omgeving en de restaurants kozen we voor een hapje in het restaurant in de tuin van het hotel. Lekker dichtbij. Het bleek het begin van een langdurige en ongeneeslijke verslaving.

Stijl, creativiteit en charme
De tuin straalt een en al rust uit en het uitzicht op de Val d'Orcia is adembenemend. En ook binnen zit je uitstekend als het weer ons bij uitzondering in de steek laat. De tafels zijn mooi gedekt met een creatieve hand. Ook de kaart ziet er smaakvol uit. Zowel qua layout als qua inhoud. Chef Silvio is een ware culinaire tovenaar die altijd heel origineel is qua smaak en uitstraling en toch toegankelijk blijft. Kiezen valt niet mee omdat het allemaal even lekker is. Ook de wijnkaart geeft ons volop keuze uit veel verschillende wijnen in varierende prijzen. Vooral de plaatselijke wijnen uit Montepulciano en Montalcino zijn goed vertegenwoordigd. Last but not least is er nog de zeer charmante gastheer Maurizio die de vereenzelviging van het woord stijlvol lijkt te zijn.

Het ideale restaurant in de ideale stad
Paus Pius II wilde in de 15e eeuw van Pienza de ideale stad maken. Wat ons betreft is dat zeker gelukt, en is La Terrazza del Chiostro het ideale restaurant. Met gepaste trots voegen we eraan toe dat Italia 365 ook dit jaar weer haar foto's uit eigen portfolio mocht exposeren in zowel het hotel als het restaurant. La Terrazza del Chiostro is vrijwel het hele jaar door geopend voor lunch en diner.

La Terrazza del Chiostro is te vinden in Pienza, Corso Rossellino 26.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten